Happy birthday, lieve Fey

Verjaardag Fey


[aesop_quote type=”block” quote=”41 weken was ik zwanger toen ze in het ziekenhuis vertelde dat de bevalling moest starten. Je had geen vruchtwater meer, dus je moest geboren worden. Op 7 mei werd ik ingeleid en iedereen dacht dat je die dag geboren zou worden. Ik niet, ik vond 8 mei mooier. En 8 mei is het geworden. De dag dat jij mijn leven mooier maakte. Vroeger zwoer ik om niet net zoals mijn moeder te gaan zeveren over de bevalling op je verjaardag, maar helaas ook bij mij heeft de reminiscentie erin geslagen. #sorry #notsosorry” size=”1″ align=”center” height=”auto” text=”#00aae0″ background=”#ffffff” width=”100%”]

Hiep hiep hoera, Fey is 3 jaar

Vandaag ben je drie jaar geworden. Of zoals je zelf zegt; “Zo oud”, terwijl je heel trots drie vingertjes de lucht in steekt. Al drie jaar maak je mijn leven mooier en rijker dan ik ooit had durven dromen. Jij bent het mooiste cadeautje dat ik ooit heb gehad. Het cadeautje waarvan ik niet wist dat ik het zo graag wou hebben en dat zo onverwachts kwam.

8 mei 2014 om 00.05 uur kwam je op de wereld. Vanaf het eerste moment keek je rond met je ogen wijd open. Je zocht oog contact en heb mij 30 minuten lang strak aangestaard. Een bijzonder en indringend moment. Vanaf dat moment leek je alles al in je op te nemen. Alles wou je mee maken en zien en nu drie jaar later is dat nog steeds zo.

[aesop_image force_fullwidth=”off” lightbox=”off” captionposition=”left” align=”center” imgwidth=”800px” img=”https://miriamkemerink.mamazijn.nl/wp-content/uploads/sites/2/2017/05/baby-fey.jpg”]

Bijdehandje

Mijn lieve slimme, mooie, praatgrage en bijdehante Fey, wat breng je een plezier in ons leven. Elke dag met jou is weer een feest, wat ben je een slimme en grappige dame. Vanaf het moment dat je in de ochtend wakker wordt, tot je gaat slapen praat je ons de oren van het hoofd. En wat er allemaal uit jouw mondje komt is niet mis. “Dus de conclusie is”, “Mama als opa de ijsjes op heeft, mag ik dan een voucher?”, “Ongelofelijk, dat is bizar”, “Papa, toen ik nog niet geboren was, zat ik altijd achter jouw rug”. En zo kan ik nog wel uren doorgaan. Soms vergeten wij wel eens dat je nog maar 2 (correctie vanaf vandaag 3) jaar bent. Door dat geklets met die Gooische tongval en rollende Rrrr, lijkt je ouder dan je bent. Je hebt dingen door en wilt alles begrijpen. Je omgeving wordt langzaam gek van de vraag die ons de hele dag achtervolgt.. “Waarom”.

[aesop_image force_fullwidth=”off” lightbox=”off” captionposition=”left” align=”center” imgwidth=”800px” img=”https://miriamkemerink.mamazijn.nl/wp-content/uploads/sites/2/2017/05/Fey.jpg”]Feest weekend

Dit weekend stond in het teken van jouw verjaardag. Je mocht je feestje vieren met iedereen je lief hebt. We vierden het op zaterdag dit keer. Zondag kon niet, want je ging liever naar de voetbal wedstrijd dan dat jij je feestje vierde. Waar die liefde voor voetbal vandaan komt, begrijpen zowel papa als ik niet zo goed. Wij zijn namelijk beiden niet zo voetbalminded.  Jij wel! Je voetbalt het liefst buiten met je Musti bal of bij opa Hennie thuis in de gang. Ook ga je graag naar de wedstrijd van Heracles, zodat je daarna van mevrouw Belinda op het grote veld mag voetballen. Net zoals “De grote voetbal meneren” zoals jij ze noemt. En wat was het leuk. Er werd vier keer gescoord, dus jij kon je geluk niet op. Het was een en al feest. Met als klapper op de vuurpijl voetballen op het grote veld en een cadeautje van Heracles en mevrouw Belinda.

Zaterdag was dus je feestje. Iedereen was er en wat genoot je. Je wist precies wat er moest gebeuren. Van de taart, de cadeautjes, tot aan de pannenkoeken als diner aan toe. Jij hebt het geregisseerd en wist goed hoe je een verjaardag viert. Samen met papa heb je de slingers opgehangen. Met mij maakte je een taart. Tante Shanna kwam als eerste en gaf jou je eerste Barbies. Wat was je blij! Tante Shanna ook, want die kan na jaren eindelijk weer ongegeneerd met Barbies spelen ? Wat ben je verwend en wat was het gezellig. Samen met oma Jammie en oma oma speelde je spelletjes en at je taart. Ik weet niet wie er meer genoot wij als familie of jij als jarige.

[aesop_image force_fullwidth=”off” lightbox=”off” captionposition=”left” align=”center” imgwidth=”800px” img=”https://miriamkemerink.mamazijn.nl/wp-content/uploads/sites/2/2017/05/D241EA35-E5CE-408E-8BFA-CD2343668308.jpg”]

Gefeliciteerd

Fey van harte gefeliciteerd met jouw verjaardag. Ik kan het soms nog niet geloven dat je al drie jaar bent. Nog één jaartje voordat je naar school gaat (Slik). Iets waar je al heel lang naar uit kijkt en niet op kan wachten. Lieve kleine grote Fey bedankt dat ik jouw mama mag zijn. Bedankt voor je knuffels, kusjes en alle “ik hou van jou mama”. Je maakt mij zo blij en trots, soms zelfs wat jaloers. Jaloers op hoe goed jij je gevoel kan uiten en dat ook doet. Ik hoop van harte dat je dat blijft doen wanneer je groot bent. Blijf vragen stellen en neem geen genoegen met het antwoord “gewoon” of “daarom”. Blijf zo ondeugend zoals je nu bent. De pretoogjes die je dan hebt, doen iedereen smelten.

Ik kijk uit naar de toekomst die jou in het verschiet ligt. Graag bewandel ik de dagen samen met jou. Op naar je vierde jaar, je vijfde en alles wat daarna komt.

Ik hou van jou! Kus..

[aesop_image force_fullwidth=”off” lightbox=”off” captionposition=”left” align=”center” imgwidth=”800px” img=”https://miriamkemerink.mamazijn.nl/wp-content/uploads/sites/2/2016/12/miriam_handtekening.png”]