Mommy and me matchende carnavalskleding


Het is weer zover! Het weekend, waar een gedeelte van Nederland het hele jaar naar toe leeft. Carnaval!! Vooral beneden de rivieren wordt carnaval groots gevierd. Maar ook in de rest van Nederland begint carnaval aan populariteit te winnen. Zo wordt het dan ook groots gevierd in de Achterhoek en Twente. Van donderdag tot en met dinsdag gaat menig carnaval liefhebber dit weekeinde los. Dat carnaval van oorsprong een Rooms-Katholiek feest is, wordt voor het gemak wel eens vergeten. Dat blijkt ook wel uit dit onderzoek. Voor veel mensen is het een feest om even uit de ban te springen. Maar carnaval is ook een feest van verbroedering en samenwerken. Zelf ben ik niet zo’n carnaval liefhebber, maar dit jaar ben ik in het carnavalsfeest gedoken. Ik ben lid geworden van de carnavalsvereniging van mijn broertje, CV de Vondelstraat uit Tubbergen (hierover in een andere blog meer), en heb gezien hoe die jongens en meiden als één grote vriendengroep samenwerken om een heel toffe carnavalswagen en feest te maken. Maar goed, zoals ik al zei daarover later meer…

Een legitieme reden je te verkleden

Ondanks dat ik in een dorp ben opgegroeid waar carnaval best een hip ding is, ben ik nooit met het carnavalsvirus aangestoken. Het enige dat ik echt leuk vind aan carnaval, is dat ik mij met een legitieme reden kan verkleden. Ik ben echt gek op verkleedpakjes, maar wanneer kun je die dingen aan? Fey hijst zich met enige regelmaat in een zusterspakje of prinsessenjurk. Niet gek toch? Maar als ik mij met mijn 31 jaar in een zusterspakje hijs, tjah dan wordt het in eens niet meer zo schattig en normaal. Al zal Frank waarschijnlijk niet klagen, maar ook dat is weer een ander verhaal! Hoe dan ook, carnaval is voor mij een reden om al in januari los te gaan met het zoeken naar leuke pakjes die ik aan zou kunnen doen met carnaval. En ik weet dat ik niet de enige ben, die zich kan verliezen in het zoeken naar carnavalsoutfits.

Mommy and me outfits

In mijn zoektocht naar leuke carnavalsoutfits, maak ik vaak gebruik van Pinterest (Volg je Mamazijn op Pinterest?). Daar kwam ik een tijd geleden mommy and me outfits tegen. Ik was gelijk verkocht! Mommy and me outfits zijn matchende outfits voor mama’s en haar (vaak dochters) kind. Vorig jaar heeft  Steps een hele lijn ontwikkeld voor mama’s en dochters, zodat zij matchende outfits hebben. Ook zie je dat veel beroemdheden zoals Beyonce en Kim Kardashian matchende outfits dragen met hun dochter. 

matchende mama dochter kleding

Mommy and me matchende carnavalskleding

Geïnspireerd door de te schattige matchende outfits voor moeders en dochters, ben ik opzoek gegaan naar matchende mommy and me carnavalskleding. Dus mocht jij nog niet weten hoe je verkleed gaat dit weekend, laat je inspireren. Ach en anders heb je altijd Halloween nog of carnaval volgend jaar. 

K3 carnavalskleding

De meeste jonge meisjes zijn fan van K3 en willen dan maar wat graag verkleed gaan als hun favoriete K3. Ach en aangezien jij als mama toch al stiekem alle liedjes uit je hoofd kent en mee zingt (ook als je alleen in de auto zit), kun je best verkleed gaan als K3

Mommy and me K3

                                                       Mama als K3 en dochter als K3

Frozen carnavalskleding

Ik weet niet hoe het bij jullie thuis is, maar hier is de peuter gek op Anna en Elsa. En dat terwijl ze de film helemaal niet kent. Natuurlijk wel eens een boekje gelezen, maar dat was het dan. Ze ziet het voornamelijk bij andere kindjes. Die dan in een prachtige jurk van Elsa lopen.. en tjah.. dat wil zij dan ook. En zeg nou zelf. Hoe leuk is het om samen met je minime verkleed te gaan als Anna en Elsa? 

Anna en Elsa Carnaval                                                    Mama als Anna en dochter als Elsa

Heksen carnavalskleding

Lekker samen griezelen en iedereen beheksen? Dit kan natuurlijk met carnaval, maar ook met Halloween. Super leuk om allebei als heks door het leven te gaan! 

Heksen carnavalskleding

                                                             Mama als heks en dochter als heks

Peter Pan carnavalskleding

Natuurlijk denk ik ook aan de jongensmama’s! Hoe cool is het wanneer jouw zoontje Peter pan kan zijn en jij zijn Tinkerbell. Dit is natuurlijk ook een leuk thema voor papa’s met hun dochtertje. Papa als Peter Pan en de kleine als Tinkerbell

Peter pan carnavalskleding

                                          Mama als Tinker Bell en zoon als Peter Pan

Mickey en Minnie Mouse carnavalskleding

Het koningspaar van Disney doet het altijd goed! Mama verkleed als Minnie Mouse en als match loopt je kleine er naast al Mickey Mouse.

Minnie en Mickey mouse carnaval

                                          Mama als Minnie Mouse en kind al Mickey Mouse

En zo kan ik nog wel even doorgaan met het verzinnen van leuke mommy and me matchende carnavalskleding. Al denk ik, dat je voor nu genoeg inspiratie hebt. Het voordeel van bestellen bij Bol.com is dat als je voor 15.00 uur besteld, je de volgende dag je carnavalsoutfit al thuis hebt. Dit betekent dat je as. zondag samen met je kleine geheel matchend carnaval kunt vieren! Ik zou zeggen.. veel plezier ennuh.. Alaaaaaf! 

miriamkemerink

Wil je mij nog beter leren kennen? Volg mij dan op Instagram en Facebook