De mommy tag! 20 vragen over het moederschap

Miriam en Fey


Inmiddels heeft de mommy tag bezit genomen van Mamazijn en kan ik natuurlijk niet achterblijven. Stephanie van Wolferien heeft mij gevraagd ook mee te doen aan de mommy tag. Wellicht heb je de andere mommy tags ook al gelezen, is dat niet het geval? Dan hier nog even een korte uitleg! De  mommy tag is een vragenlijst met 20 vragen over het moederschap. Deze tag is bedacht door de meiden van Little WonderWorld. Na het invullen van de tag is het de bedoeling dat ik de mommy tag doorschuif naar drie andere mama’s. De mama’s die ik tag zijn: Mamaopavontuur, Bizzybossmama en Stoere mama. Succes dames!  


1. Ben je een werkende mama of een thuisblijfmama?

Ik ben een werkende thuisblijf mama. Sinds januari 2017 ben ik Mamazijn gestart om samen met mijn gezin te kunnen werken. Niet meer vier a vijf dagen werken voor een baas (zoals het was tot augustus 2016), maar meer tijd met mijn gezin. Voor het hele verhaal en het idee achter mama zijn..klik hier!

2. Zou je het anders willen?

Nee! Ik heb heel lang gedacht dat ik carrière wou maken en dat ik dat met gemak kon doen, naast het draaiende houden van mijn gezin. Dit werkte echter totaal niet. Ik verloor mijzelf en mijn gezin. Ik voel mij nu zoveel relaxter en gelukkiger. Ik doe nu ook meer wat ik graag wil. Er zijn voor mijn gezin, maar daarnaast ook werken. Natuurlijk ben ik dagen op kantoor, maar als ik Fey mij nodig heeft dan ben ik er voor haar. Dit was eerder niet het geval. Lees hier meer over in dit blog..

3. Mijn kind slaapt altijd in haar eigen bedje of wiegje?

Sinds Fey 1 week oud is, slaapt ze in haar eigen bedje op haar eigen kamer. Hier kwam echter in de zomer van 2016 verandering in. Toen wou ze niet meer alleen slapen in haar bedje. Lange tijd sliep ze bij ons in het grote bed, vaak met mij erbij, tot wij zelf naar bed gingen. Sliep ze, dan legde ik haar over naar haar eigen bed. Inmiddels gaat het beter, veel beter! Ze slaapt sinds vandaag in haar eigen grote bed, in haar slaapkamer. Hopelijk blijft dit goed gaan.. *keep fingers crossed*.

peuter bed

4. De beste aankoop voor je kindje?

Is het een inkoppertje om nu te zeggen, een één persoons bed? Haha.. nee.. de beste aankoop voor Fey is de Nest camera. Dit is een indoor camera die wij gebruiken als beeld babyfoon. Het geeft mij een veilig gevoel dat ik haar kan zien en dat ik meldingen krijg als er geluid en/of beweging is gedetecteerd in de kamer van Fey. Benieuwd wat de Nest precies is en hoe het werkt? Frank schreef er een artikel over.

5. Hoeveel kinderen wens je?

Nul. Voor nu vinden Frank en ik het prima om een gezin met ons drieën te vormen. Er kriebelt nog niets. Dit komt mede door ons kleine huis (er past echt niet nog een kind in) en het feit dat de zwangerschap en bevalling van Fey niet bepaald een roze wolk waren. 

6. Date Night (een uitje alleen met je partner)? Hoeveel dagen/avonden per maand?

Nul… ja.. nul.. noppes.. nada.. helemaal geen avondje met ons tweeën. Vaak als wij uiteten gaan, nemen we Fey mee. Wij zijn nogal sukkels als het gaat, om oppas te vragen. De spreekwoordelijke drempel is iets te hoog. Dus ipv date nights hebben wij date lunches.. sportschool dates..  

7. Favoriete bezigheid van je kindje?

Spelen! Het liefst met papa,  klei, magisch zand of auto’s. Voetballen en schilderen zijn ook favoriet. 

8. Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?

Jazekers! De grootste waren twee kruikzakken van €29,95,- per stuk. Heel mooi, maar nooit gebruikt. De kraamverzorgster zag ze en zei “Erg mooi, maar die gebruiken we niet meer. Pak maar een hydrofiel luier.” Dus.. nu zit ik met heel mooie, nooit gebruikte, veel te dure kruikzakken.9. Het favoriete eten van je kindje?

Als je Fey vraagt wat ze wil eten, zegt ze altijd “macaroni”. Tweede keuze is pizza, spruitjes of sushi.

10. Heb jullie een grotere (gezins)auto aangeschaft?

Nee geen grotere, wel een milieubewustere en veiligere auto. Zowel Frank als ik zijn in kleinere auto’s gaan rijden. Hij een Audi A3 en ik een VW Polo.  

11. Ben je nu zwaarder of lichter dan voor het moederschap?

Ik weeg nu hetzelfde als voor de bevalling. Had je deze vraag voor de kerst/feestdagen gesteld, dan had ik kunnen antwoorden met minder ?

12. Wat is je droom vakantie met kids?

Mijn droom vakantie met Fey is naar Indonesië, Jakarta. Daar ligt een deel van haar roots, aangezien Frank daar geboren is. Als ze ouder is, dan zou ik daar graag naar toe gaan. Voor nu is mijn droomvakantie Barcelona. We <3 Barcelona! 

13. En je droom vakantie zonder kids?

Ik zou graag eens met Frank naar New York willen. Heerlijk.. samen struinen door de straten van NY. Dichterbij huis.. dan Barcelona, want <3 Barcelona! 

14. Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?

Alles! Mijn leven is echt heel erg veranderd sinds ik moeder ben. Dingen die belangrijk leken, zijn niet meer zo belangrijk. Ook heb ik nu veel minder de neiging om alles onder controle te willen houden. Dit werkt namelijk niet echt met een kleintje in huis. Ik ben sinds de komst van Fey veel relaxter geworden. 

15. Mijn hart smelt als ik …….

Fey in mijn oor hoor fluisteren.. “Mama, ik hou van jou” en wanneer ik Frank en Fey samen zie spelen.

Frank en Fey

16. Waar shop jij de leukste kinderkleren?

Ik shop altijd heel willekeurig. Maar het meest bij.. Mamazijn , oma Truus, LotenStef, H&M, Primark etc. 

17. Favoriete mama make-up en verzorgingsproducten?

Mijn favoriete producten zijn niet specifiek mama gerelateerd. Wel Hema gerelateerd. Ik ben Hema fan en gebruik dan ook veel make-up en verzorgingsproducten van hen. Hier een aantal van mijn favorieten.. Nagellak, lipstick, mascara en blush powder.

18. A-merk of huismerk?

Huismerk, maar een aantal dingen A-merk. Ik ben echt groot Lidl fan. Hier doe ik dan ook mijn wekelijkse boodschappen. Een aantal dingen haal ik niet bij de Lidl. Hiervoor ga ik naar de Jumbo. Daar haal ik altijd koffie (Nescafé) , melk (Campina), Spa rood, luiers (Jumbo merk), billen en toetdoekjes (Jumbo merk) en Yoghurt (Campina). Brood haal ik altijd bij de bakker. Daar vind ik het lekkerder en voor mijn gevoel blijft het langer vers. Onze vaste bakker is Bakkerij Koopmans.

19. Heb je altijd een kinderwens gehad?

Nee. Lange tijd wou ik zelfs helemaal niet aan kinderen beginnen. Ik vond het eng en was bang dat ik niet een goede moeder kon zijn. Fey was dan ook echt een cadeautje, want wat had ik het mis. Ik geniet echt van haar en het moederschap.

20. Wat is het leukste aan het moederschap?

Ik vindt het mooiste om te zien hoe mijn kind zich ontwikkeld. Elke stap die ze neemt en alles wat ze bij leert. Als pedagoog weet ik wat ze hoort te kunnen en ook wat ze niet hoort te kunnen, maar om het dan ook echt te zien gebeuren vind ik nog steeds magisch. 

miriamkemerink

Volg je mij al op Instagram