Vaderdag, behind the scenes

Vader dochter


Hoera voor alle papa’s. Het is weer zo ver, vandaag is jullie dag.. het is vaderdag! Waarschijnlijk is de ochtend vandaag gestart met ontbijt (lees: kruimels) in bed en zelfgemaakte cadeautjes van je kind(eren). Een dikke kus van je partner die alles onder controle lijkt te hebben en je verteld hoe geweldige jij bent als vader voor jullie gezin. 

Maar lieve papa’s wat jullie tijdens het uitslapen hebben gemist, is het stukje..behind the scenes. 

Het is 05.30 uur en vol enthousiasme staat jullie kleine dreumes naast mama aan het bed om te melden dat hij er klaar voor is om papa het cadeautje te geven. ‘Sst.. papa slaapt nog, laat hem maar even liggen’. Jij als mama gaat met dreumes naar de woonkamer en probeert hem de komende drie uur af te leiden met alle trucs die je kent. Na zes keer een aflevering van Brandweerman Sam te hebben gezien is het dan zo ver. Jullie dreumes wil ontbijt voor papa maken. 

Waar het vroeger.. in jullie dateperiode nog heel leuk was om een beschuitje te blijven eten, kun je nu niet meer af met een beschuitje en een kop koffie. Als een volleerd chef-kok heb jij jezelf (en dreumes) beloofd om aan de slag te gaan met croissants, eieren en versgeperste jus d’orange. Zodra dreumes de sinaasappels ziet schreeuwt hij al ‘zelluf doen’. Zo rustig mogelijk probeer je hem uit te leggen, dat sinaasappels persen toch echt een taakje is voor mama. Helaas heeft dreumes daar niets mee te maken en op standje luchtalarm wordt er geschreeuwd ‘ZEEELLUUUUUF DOEEEEN’. Oke..oke.. zelluf doen. Dertig minuten later is het dan gelukt. Er is één glaasje vers geperste jus d’orange voor papa. Wat we er voor het gemak maar niet bij vermelden is dat de hele keuken, inclusief dreumes en mama onder de jus, pitten en vruchtvlees zitten. Gelukkig zijn de croissants van de bakker al klaar en hoeven die alleen op het bordje gelegd te worden. Nog maar een aflevering van Brandweerman Sam opzetten en ondertussen een roerei maken, keuken opruimen en dreumes schoonmaken. Alles op een dienblad, mooi bloemetje erbij en natuurlijk niet te vergeten het zelfgemaakte cadeautje van dreumes. ‘Kom schat, we gaan papa wakker maken’. Wat dreumes niet weet is dat papa natuurlijk al lang wakker is en dat mama dat al door had. Terwijl jij het dienblad en dreumes richting de slaapkamer duwt, komt er nogmaals een ‘Zelluf doen’ uitbarsting. Met als gevolg dat er nu meer roerei op de trap ligt, dan op het bord van papa. Snel nog even voor je de slaapkamer in gaat dreumes, het dienblad en jezelf fatsoeneren en alsof er niets is gebeurt stap je vrolijk en vol liefde de slaapkamer in. 

Goedemorgen papa.. fijne vaderdag!
Juist dat moment van binnenkomen maakt dat het stukje ‘behind the scenes’ het meer dan waard was. Want hoe trots ben je wel niet, dat hij de vader van je kind(eren) is. De man die onvermoeid met hen speelt, net zo bezorgt is als jij wanneer het om de kinderen gaat en die je door de moeilijke momenten heen sleept. Bedankt papa dat je er voor ons bent!

miriamkemerink

Instagram                         Facebook