YouTube kanalen voor peuters en kleuters

YouTube logo


Nog voordat Fey zelf haar kleren aan kon trekken. Zelfs nog voordat ze zelf een deur open kon maken, wist ze al hoe ze de IPad of onze telefoon moest ontgrendelen om zo opzoek te gaan naar YouTube filmpjes voor peuters. Alsof ze nooit anders hebben gedaan swipen die peuters en kleuters van tegenwoordig, van links naar rechts en klikken ze zich een weg door alle YouTube filmpjes heen. Als Fey mag kiezen tussen televisie kijken of op de IPad, dan kiest ze toch liever voor de IPad. Ze kan dan namelijk zelf kiezen welke filmpjes ze kijkt. Wel is ze inmiddels ook nog zo slim, dat ze weet dat wij de filmpjes van de IPad op de televisie kunnen afspelen. Zo heeft onze ondemand prinses het perfect voor elkaar. Ach en mama ook, tijdens het koken zijn die YouTube filmpjes verrekte handig!

Inmiddels heb ik zoveel verschillende filmpjes voor peuters en YouTube kanalen voorbij zien komen. Een aantal mag Fey van mij nog niet kijken. Ze is immers nog maar een peuter en niet alles is geschikt. Daarnaast zijn er veel filmpjes en YouTube kanalen die juist heel geschikt zijn voor peuters. Daarom heb ik voor jou een lijstje gemaakt met de meest favoriete YouTube kanalen voor peuters en kleuters

5 YouTube kanalen voor peuters en kleuters

1. Juf Roos

Juf Roos is een kinderprogramma met allerlei leuke oudhollandse liedjes. In iedere aflevering zie je Juf Roos, die in een molen woont, samen met Gijs de buurjongen. Juf Roos kan prachtig zingen, is vrolijk en zorgzaam. Gijs is een wat onhandige grappige buurjongen die elke dag bij Juf Roos op bezoek komt. In elke aflevering beleven Juf Roos en Gijs nieuwe avonturen en zingen ze een bijpassend liedje zoals; Hop paardje hop, Op een klein stationnetje enz. Dit YouTube kanaal is leuk en leerzaam voor je kleintje. Ze leren er verschillende liedjes, maar allerlei andere dingen zoals omgaan met gevoelens.

2. Nijntje

Waarschijnlijk hoeft ze geen introductie meer, want iedere ouder kent Nijntje waarschijnlijk wel. Nijntje is een lief klein konijntje, bedacht door Dick Bruna. Nijntje beleeft allerlei avonturen met haar vriendjes. Op het YouTube lief klein konijntje Nijntje kanaal zijn allerlei verschillende soorten filmpjes met Nijntje in de hoofdrol te vinden. Zo staan er liedjes, maar ook gewone Nijntje afleveringen. Iedere woensdag om 12.00 uur wordt er een nieuw Nijntje YouTube filmpje geüpload.

3. Zandkasteel

Het Zandkasteel gaat over prinses Sassa, koning Koos en Toto, die in een zandkasteel wonen. Samen met Vinnie, pop en Swiep beleven Sassa en Toto allerlei avonturen en leren ze allerlei belangrijke lessen. Het Zandkasteel bevat veel liedjes en vrolijke kleuren. Je kindje leert er tellen, vormen herkennen en hoe zaken uit het dagelijks leven gaan. Zo zijn er soms filmpjes te zien over hoe je handen was, hoe het op het kinderdagverblijf gaat, hoe je de was doet enz. Het Zandkasteel is bij ons thuis favoriet. Het liefst kijkt Fey de hele dag door naar Sassa, koning Koos en Toto.3. Peppa Pig

Peppa is een klein, vrolijk en ondeugend varkentje. Samen met George haar broertje, mama big en papa big beleeft ze allerlei avonturen. Kinderen herkennen zich in Peppa en haar broertje George, omdat zij alledaagse dingen beleven. Peppa heeft verschillende vriendjes. Dit zijn allemaal verschillende soorten dieren. Elk dier praat Nederlands, maar maakt ook zijn eigen herkenbare geluid. Zo knort Peppa er regelmatig op los.

4. Family Toys Collector

Een Nederlands speelgoed uitpak kanaal. Veel kinderen zijn helemaal weg van de vele uitpak filmpjes die op YouTube te vinden zijn. Dit kanaal is hier thuis erg geliefd, vooral de filmpjes met PlayDoh. Het leuke is dat dit kanaal in het Nederlands is. Je kleintje kan dus alles verstaan. Papa Mark pakt in elk filmpje nieuw speelgoed of snoepgoed uit. Regelmatig wordt hij geholpen door zijn dochter Roos. Fey is inmiddels zo’n fan, dat ze het einde van de filmpjes al uit haar hoofd mee zegt. Wanneer wij zelf aan het opnemen zijn voor een vlog, begint ze nu al vaak met ‘Vindt je het leuk? Duimpje omhoog’.

5. ChuChu TV

Vraag mij niet waarom, maar Fey beland tijdens een YouTube sessie al snel bij de filmpjes van ChuChu TV. De filmpjes bevatten up beat kinderliedjes met vrolijke en gekleurde animaties erbij. Het is allemaal in het Engels, maar dat lijkt die kleintjes niet uit te maken. Ik hoor van veel ouders, dat dit kanaal favoriet is bij hun kind. Voor je het weet zit het liedje ‘Daddy finger, Daddy finger’ in je hoofd.


Ik ben benieuwd welke YouTube filmpjes voor peuters en kanalen bij jullie thuis favoriet zijn. Laat het mij weten in de comments hieronder.


miriamkemerink

Instagram                                 Facebook